2010. augusztus 31., kedd

Csigaház

NAUTILUS-HÁZ

De szívesen élnék ebben a házban...



Mexikóvárosban (Nautilus House, Naucalpan, Mexico) található ez a csigaház formájú családi ház, melyet egy helyi építésziroda álmodott és valósított meg 2006-ban. A ház szerkezete előre elkészített vas vázból készült, amire a kétcentis betonréteget kézzel hordták fel. A házat egy mélytengeri nautilus kagyló ihlette, és innen kapta a nevét is.
A Senosiain Arquitectos Nautilus háza az organikus építészet egyik gyöngyszeme. Az épület értéke potom 0,16millió Euro (képgaléria: http://www.arquitecturaorganica.com/inicio_i.html)

 



A megbízó egy 2 gyermekes fiatal pár, akik sokáig konvencionális házban lakva, valami újat akartak. Olyat, ami magába olvasztja a hagyományokat és a modernséget, mindezt úgy, hogy maradéktalanul illeszkedi a természetbe. A telek topográfiáját is figyelembe véve alkották meg “csigaházukat”.

A bejárat

A tásalgó


Az üvegmozaik

A gyönyörű multi-kolor üvegmozaikokon pedig úgy szűrődik át a fény, mint amilyen sejtelmesen a tenger fenekén élő kagylókba szokott. Elképzelésük szerint úgy élnek majd itt mint “csiga a házában”, ahol egyik lakókamrából a másikba vándorolva élhetik majd mindennapjaikat. A három-dimenziós “műtárgy” tökéletesre sikeredett és bekerült a modern építészet könyveibe is…

Az étkező
A konyha
A fürdő


A hálószoba

A TV szoba

A házban összesen 5 helyiség van, a nappali középpontjában a virágalakú ülőgarnitúra mellett fák, virágok, bokrok teszik még különlegesebbé a teret.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése