2010. március 30., kedd

Színterápiás lehetőségek


Mindennapjainkhoz hozzátartoznak a színek. A színekkel nap mint nap jeleket küldünk a külvilág felé, arról nem is beszélve, hogy a színek egyéniségünk kifejező eszközei is. Amikor valaki kiválasztja a ruhatárából azokat a ruhákat, amiket aznap szeretne felvenni, sokszor nem is gondolja, hogy a választott színek egyrészt tükrözni fogják lelkiállapotát, másrészt vissza is hatnak hangulatára, érzéseire.  Mindez természetes számunkra. Annyira ösztönös, hogy észre sem vesszük, pedig folyamatosan kommunikálunk egymással a színek nyelvén; kapcsolatunk a színekkel szorosabb, mint hinnénk: hatásukra csodálatos öngyógyító folyamatok indulnak meg testünkben, lelkünkben. A színek rezgések, amelyek kölcsönhatásba lépnek az ember saját rezgéseivel is.
A szín egy érzet, amely az agy reakciója a fényre. Az elektromágneses sugárzás emberi szem által látható tartományba eső részére érzékeny a szem retinája, de a különböző hullámhosszú fényekre másként reagál, ez okozza a különböző színüket. Háromfajta érzékelő sejtet lehet megkülönböztetni, melyek érzékenysége a vörös, a zöld és a kék színeknél a legerősebb,melyeket különböző arányban keverve minden színt megkaphatunk. A látórendszer fontos tulajdonsága a színállandóság, tehát az agy a színeket nem abszolút módon azonosítja, hanem relatív úton, a környezethez hasonlítva.

A színek szimbolikus jelentései és gyógyító hatásai

A színek és a színes fények hatással vannak egyes szervi funkcióinkra is, befolyásolják egészségi állapotunkat. Az európai kultúrkörben Peter Mandel természetgyógyász a hetvenes években kezdte kutatni a főbb színek fiziológiai hatását, s arra a meggyőződésre jutott, hogy a színes fénysugarakat a legmegfelelőbb a beteg szervekkel kapcsolatban álló pontokra és meridiánokra irányítani. Ő dolgozta ki a színterápia alapját.



Bioptron színterápia

A BIOPTRON színterápia hozzásegíti az egészségtudatos embereket a jó közérzethez.
A spektrum hat színének (piros, kék, sárga, zöld, narancs és lila) felhasználásával a BIOPTRON színterápia kiegyensúlyozza és serkenti a test energiaközpontjait, és élénkíti a test öngyógyító folyamatait.
A BIOPTRON színterápia a színek gyógyerejét használja fel a test kimerült energiaközpontjai működésének helyreállítására.
Az emberi energiarendszerre hangolt rezonanciaspecifikus impulzusok igen hatékony terápiás elemekké alakítják át a szűrőket. Így azok képesek a szervezettel folytatandó kommunikációra, aminek következtében nagy erejű regeneratív potenciált szabadítanak fel, az egészség veszélyeztetésének minimális kockázata nélkül. A bioinformációval rendelkező BIOPTRON szűrők ezenkívül még felszabadító hatással lesznek a kezelt személy hangulatára is. Pozitívan befolyásolja a hozzáállást az élethez.

Aktivizál, élénkít, serkent, felszabadítja a szervezet mélyben rekedt energiáit, a pangó, renyhe és csökkenésbe forduló folyamatoknak új lendületet ad, erősíti az érzékeket.

Megnyugtat, fékez, csillapít, koncentrálásra késztet, hűt, összegyűjti és struktúrát ad az energiának, a túl aktív, rendellenes és gyulladásos folyamatokat újraszabályozza, csillapít, tisztaságot, nyugalmat ad.

Erősítő, tonizáló hatású, megnyit, felderít, serkent, anélkül hogy felizgatna, szétárasztja az energiát, erősíti a legyengült folyamatokat, feloldja a merevséget, erősíti az idegeket.

Kiegyensúlyoz, feloldja a feszültséget, megnyugtat, a testi és pszichikai energiát dinamikus egyensúlyban tartja, csillapítja a feszült és fájdalmas folyamatokat, mély nyugalmat nyújt.

Segíti a felépülést, élénkít, felmelegít, izgat, az energiát lágyabban éleszti mint a vörös, és nyugodtabb a felépülés, oldja a görcsös folyamatokat, derűsebbé tesz.

Inspirál, nyugtat, csökkent, magasabb szinten fejleszti az energiát, segít kiaknázni a szellemi folyamatokat, csökkenti az idegfeszültséget, oldja az idegi ingereket, enyhíti a fájdalmat.



Az Aura-Soma

Az Aura-Soma, a szín- és a fényterápiát egyesíti azáltal, hogy különböző színű gyógynövény- és kristálykivonatok energiájával gyógyít. Minden fizikailag megnyilvánuló betegséget valamilyen lelki eredetű probléma előz meg. Ennek értelmében a színterápia – hasonlóan más holisztikus gyógymódokhoz – a betegségeket lelki szinten gyógyítja. Ez azonban nem csupán terápiás, hanem egyben diagnosztikai módszer, azaz felismerhetjük általa a probléma okát is.

Mindez 105 különböző színű gyógynövényt tartalmazó, sajátos jelentésű üveg segítségével történik.

Az üvegcsék közül kiválasztunk négyet. Azokat, amelyek legközelebb állnak hozzánk lelkileg.

Az elsőnek kiválasztott üveg a lélekpalack, amely az embert legmélyebben érintő analógiát tükrözi, vagyis személyiségstruktúráját, küldetését, életfeladatát. A múlt üvege a második palack. Ez múltunk azon történését visszhangozza, amely valamilyen szempontból korlátoz, visszafog minket. Az üveg egyben rámutat arra a megoldandó feladatra, amelyet sikeresen teljesítve, betegségünktől megszabadulhatunk, sorunk irányítása fölött szabad kezet kapunk, és közelebb juthatunk életfeladatunk megoldásához. A harmadik palack, a jelen üvege, arra világít rá, hogy hol tartunk a számunkra kijelölt úton. Végül negyedik választásunk, a jövő üvege az mutatja meg, hogy az életben hová, merrefelé tartunk.

A gyógyulás az üvegek használata során következik be. Tartalmukat a test meghatározott részére kell fölkenni. Pontosabban csak egyetlen palack tartalmát, méghozzá azét, amelyet a páciens másodikként emelt le a polcról. A hatásmechanizmus alapja pedig a szimpatikus rezonancia elve, amely szerint egy külső harmonikus rezgés a szervezetben ugyanolyan minőségű belső rezgést hoz létre. Ha például a második, azaz a probléma üvegünk vörös színű, az a földi, fizikai dolgokkal való diszharmonikus kapcsolatunkra, s közvetve gyökércsakránk elégtelen működésére utal. Ez megnyilvánulhat kimerültségben, türelmetlenségben, agresszivitásban. Ilyenkor üvegünk tartalmát az alhasi tájékra kell kennünk, ezáltal a mellékvesét serkenthetjük fokozottabb működésre. Az Aura-Soma alaptétele, hogy az ember a csakráin keresztül lép kapcsolatba a környező világgal, miután az életenergia a csakrákon át áramlik. (Az aura fotózás segítségével például láthatóvá tehető a csakrák állapota.) Minden csakrához tartozik egy belsőelválasztású mirigy, amely ha nem működik megfelelően, akkor rezgésszáma eltér a harmonikustól. Ez előbb-utóbb fizikai problémák megjelenéséhez vezet. A színterápiás üvegek gyógynövénykivonatai abban segítenek, hogy a csakrákon keresztül a rosszul működő belsőelválasztású mirigyet visszahangolják megfelelő rezgésszámúra. Ez az áthangolás nagyon lassú, olykor hónapokig tartó folyamat. A drasztikus antibiotikumos kezelésekkel ellentétben azonban ez nem egy elnyomó mechanizmus, hanem a szervezet belső, gyógyító erőinek aktivizálása. A megfelelő testtájra fölkent kivonat a bőrön keresztül felszívódik, s a véráram közvetítésével eljut a megfelelő endokrin mirigyhez, kifejtve gyógyító hatását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése